2009. november 15., vasárnap

Sörben vagyon az orvosság. Magyarban!

Dúl az epidémia, ámde! Amennyiben jó magyari szokás szerint ócska, hazai sert iszol, bizony nyelsz vele elegendő C-vitamint: mivelhogyan aszkorbinsavval savanyítják mind valahányat, kiváltképp erősíti tested s lelked ama híres Borsodi, Arany ászok ecetera a többi hasonszőrű főzet. Talán kivétel nélkül mind, amelyet Hungáriában főznek vala. Ámde azon fajtájú leveknek, melyekbe oly botor módon nem tevének egyebet, mint komlónak virágát, perkelt gabona csiráját (nevezvén malátának e csodát) s természetszerűleg tiszta forrásvizet, nos, ezeknek hitvány butellái amúgy is egy polccal s eképpen egy árkategóriának neveztetett huncutsággal magasban valának a boltoknak nevezett templomoknak polczain - igaz magyari sörissza ehhez bizony nem nyula!
Bizony mondom néktek, ama bohémiai és alemann népek mind kihalnak, mihelyst Lodoméria felől a gyilkos náthaláz végigsöpör felettük, lévén balga főzőmestereik minden sörüket adalékos anyagok híján pancsolják öszve...

Nincsenek megjegyzések: