2009. november 3., kedd

bizalmatlanság

Este az abc-ben kértem mortadellát, volt még pár szelet, a pultos néni mégis, kedvesen azt ajánlotta, inkább vegyek mást, nem látszott réginek: még nem romlott, mondta, de rég kint van és beszáradhatott... Aztán eszembe jutott, lehet, csak ő akarta hazavinni a maradékot? Bennem van-e a hiba?

6 megjegyzés:

Hk írta...

Szerintem meg azon aggódott, hogy szárazon nem adhatja el. Mindig beáztatják vízbe a rudakat, hogy aztán ha leszeletelik, bármennyit vegyen is a vevő, a felvágott a víztől többet nyomjon a mérlegen.
Szóóóóóval a boltos nem akarta az orrod előtt a vizes szeleteket betenni a régiek közé, hogy ami alul van, az újranedvesedjen, ami fölül van, az meg elfedje a csillogást.
Egyébként meg basszák meg az ilyen boltok (kb. a 99%) a felvágottjukat, meg egymást, meg a felvágottjukkal egymást.

Madame Tristesse írta...

Bennetek(mármint benned, az előttem szólóban) van a hiba. De az élet végül is ettől szép, hogy mindig mindenhol csak a rosszat látni. Azt látjuk, amit akarunk.

megtudjavernimagátpingpongban írta...

Jajajj, milyen magas labda! és mégis: hát nem hagyom leesni?!

pável írta...

egyre jobbak a kommentek

Hk írta...

Mellesleg nekem rémlik, hogy gyerekkoromban még sima vastag papírba csomagolták az árut, aztán az átnedvesedésének kiküszöbölésére divatba jött ez az egyik oldalán fóliázott változat.
Ceterum censeo, szívesen látnám a jót, a nem eláztatott felvágottat bármelyik helyi boltban. Lehet oda kellene járnom, ahol murci veszi:D

pável írta...

biztos? én is máshova vágyakozom..