2010. január 21., csütörtök

mindennapi szörnyetegek


Az még ok, hogy halackát (ichtyst, ó felebarátim) tetkózunk az autónk seggére - bár ez önmagában is minimum megmosolyogtató, de inkább ciki szerintem-, ám ma egy kis Citroën3 fenekén  (ISA-449) cápát láttam... Vajh' mit akart közölni az illető, ő a Leviathan?!
(Azt persze nem kell tudnia a sutyeráknak, hogy az ókori zsidók minden valószínűség szerint a nílusi krokikról alkották meg a kis bibliai szörnyet.)

7 megjegyzés:

Sheila G. írta...

a halacska régen egy riasztó jele volt, ma már a szcientológusoké..

G.d.Magister írta...

A szcientológusoké? A legősibb keresztény jelkép?? Mellesleg szerintem nem ciki. A keresztények így ismerik meg egymást, mint a római császárok alatt.

Bóvica írta...

ok, akkor elmesélem hogy:

a hal, ami csak két egymást metsző vonalból áll és a kocsi csomagtartójának hátulról jól látható helyén van, az a keresztények ismertetőjegye.
Ha valakinek ez bármilyen szinten is azonos volna a szcientológiai egyházzal, azt nagyon sajnálom. Egyébként az Emanuelle keresztény(rk.) közösség jele is.
Mégegyszer, hogy mindenki értse: nem szcientológiai "egyház". (ha ők is esetleg használják ezt a szimbólumot, az pusztán a képzet miatt lehet, hogy ők is "egyház". mondom : képzet.

pável írta...

te itt kivel vitázol?

G.d.Magister írta...

Szerintem Sheilával. És valóban, Sheila tévedett.

Bóvica írta...

Úgy van, G.d.Magister és Szamárfül.

:)

pável írta...

ja. igen. bocs.